Din viata de camin (1)

-Sorin, Sorin hai scoala-te! Intarziem la biserica!

-Azi nu ma duc la biserica, mormai Sorin, intorcandu-se pe partea cealalta.

Toata farsa bine ticluita se ducea pe apa sambetei daca duminica asta Sorin nu venea la biserica. Asa ca am incercat sa-l atacam unde-l durea cel mai tare. Si burta goala a unui elev din camin este locul de unde incepe orice negociere.

-Sorin, astazi am fost invitati la masa de profa de mate.

-La auzul cuvantului magic Sorin si-a ridicat usor capul rotund invelit in par cret, ridicand flamand din sprancene, intr-un efort groaznic de a-si deschide ochii care refuzau orice comanda trimisa de creierul adormit.

Era 1 noaptea si noi, ceilalti 11 din imensa camera de camin, eram pregatiti de biserica. Unii la costum si in slapi, altii de-abia isi strangeau cureaua pantalonilor in timp ce cativa dintre noi intrau pe usa cu prosopul pe umar, periuta de dinti intr-o mana si pasta in cealalta. In cateva minute toti eram gata si il zoream pe Sorin care nu prididea sa isi spele ochii cu degetele inmuiate intr-o sticla veche de Cola in care zacea niste apa statuta. Cand am fost siguri ca Sorin e trezit de-a binelea si e gata sa ne urmeze, am iesit unul cate unul din camera inchizand usa dupa noi si in liniste maxima am urcat un etaj mai sus asigurandu-l pe Sorin ca il vom astepta la intrare. Cu capurile intinse peste golul de la casa scarii pindeam atenti ca niste lupi flamanzi gata sa atace prada. Nu dura mult si Sorin deschise usa grabit alergand pe scari in jos disperat ca va ramane singur si va pierde masa bogata de la pranz.

Nici nu a coborat bine Sorin cateva trepte ca unul cate unul ne-am furisat inapoi in camera, ne-am dezbracat si varat in paturi cu patura peste cap si am inceput sa mimam sforaitul adanc al unui elev obosit dupa o zi lunga de invatatura.

Sorin a coborat la parter si a incercat usa. Nu a observat intunericul bezna, nici linistea perfecta. El avea in fata ochilor doar masa aia gustoasa de la pranz pe care toti cei 11 colegi urmau s-o savureze. O tragedie adanca i-a cuprins sufletul. Asa ceva nu putea sa i se intample. Nu lui. Asa ca in fuga a urcat cele 4 etaje si a batut la usa doamnei pedagog. Era revoltat si suparat. Din cauza neglijentei ei, care a inchis usa intr-o frumoasa dimineata de duminica, el urma sa piarda un pranz copios.

Usa s-a deschis si la auzul vestii ca Sorin vrea sa ajunga la biserica si usa e inchisa, pedagoga a amutit. A realizat ca a dormit prea mult, nu a auzit ceasul desteptator… Si-a cerut scuze si s-a repezit sa apuce cheie de pe noptiera. Doar ca o voce feminina s-a auzit din intuneric.

-Colega, e 1 noaptea. Nu-i deschide!

Atunci s-a daramat cerul. A urmat interogatoriul, mustrarea, amenintarile.

-Du-te in camera, voi veni si eu imediat!

Sorin a dechis usor usa, in stilul lui caracteristic. Nu a aprins becul, ci doar a exclamat rar, apasat si cu ciuda:

-Mi-ati tras teapa, talpalailor!

Liniste de mormant.

-Va faceti ca dormiti? Talpalailor?

-Mmmm, aaa, cine? Cine face galagie?

Era Doru, parca trezit dintr-un somn de bebelus.

-Ce e cu tine Sorin? Pe unde umbli, unde ai fost la ora asta?

Rand pe rand ne-am ridicat si ceilalti capetele, care mai de care mai nervosi.

Dar usa s-a deschis si urland pedagoga incerca sa afle vinovatul. A trantit usa plecand nervoasa cand si-a dat seama ca lupta cu morile de vant.

Sorin s-a strecurat usor in patul de linga mine si dupa doua minute un cap cret a rasarit deasupra pernei mele:

-Spune-mi adevarul, Beni, m-ati trezit voi sau m-am dus eu singur?

Cum sa tradezi gasca, cu toate ca mi se rupea inima vazandu-l pe Sorin sfasiat si macinat de gandurile negre?! Confuz nu stia daca e somnambul sau e doar o fars
a bine pusa la punct.

A doua zi dimineata toata camera si-a recunoscut implicarea in ceea ce urma sa devina poanta anului. Sorin vazandu-se incoltit a recurs la amenintari:

-Astazi toti veti avea nota scazuta la purtare! Direct la director ma duc!

-Sorine, daca tu de duci la director se poate ca o sa suferim, dar tu o sa intri in istoria liceului. Toate fetele vor sti ca tu te-ai trezit la 1 noaptea sa mergi la biserica!

-Bine, mormai Sorin, nu ma duc. Dar conditia e sa nu spuneti la nimeni!

A doua zi tot liceul stia de aventura lui Sorin.

 

Comments (3)
  1. alexandru nadaban
  2. hux

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *