Din viata de camin (2)

De la caminul Unirea ma mut cu amintirile cativa ani mai tarziu pe str. Nufarului din Oradea. Ani frumosi la Emanuel dincolo de cele doua comisii disciplinare, cus-cus si amenzile de la Mitica, pedagogul, pentru lumina aprinsa dupa 10 seara.

Ei bine, pentru necunoscatori, campusul facultatii de teologie din Oradea a fost si probabil este mai deosebit. Baietii nu aveau voie nici macar pe palierul fetelor si invers, iar intalnirile erau permise doar la locul special amenajat din capatul holului.

Intr-una din zile, impreuna cu Iosif, colegul meu de camera, amandoi innamorati de fete de la dubla specializare (actuale sotii) am ticluit      ceea ce nimeni in afara de noi nu a stiut pina in ziua de azi. Oricat s-a cautat vinovatul, nu a fost gasit.

Totul a pornit intr-o sambata cu o curatenie generala. Se mirau colegii nostri de unde atata zel pe capul nostru. Camera maturata, bai dezinfectate, cartile cele mai bune asezate frumos pe noptiera. Dupa care am iesit pe holuri si am cautat basarabeni pe care i-am intrebat daca stiu si ei ca astazi e “open doors day”. Nimeni nu stia nimic dar in ochii fiecaruia licarea o speranta ca zvonul ar putea fi adevarat si o data cu speranta se nastea si promisiunea ca vor intreaba mai departe. Pe rusi i-am anuntat ca basarabenii vorbesc ca e open doors day si totul a devenit oficial cand un student intalnit pe hol ne-a anuntat ca e ziua usilor deschise.

Dana si Loredana au sosit curand si ne-au vizitat camera curata, ne-au laudat ca suntem baieti ordonati si cu toate ca a fost o surpriza si pentru noi ca e ziua portilor deschise ne-au surprins cu patul facut si camera aerisita. Am petrecut pina tarziu bucurosi ca suntem printre putinii holtei ordonati din camin. In acea seara nu s-au dat nici amenzi pentru lumina aprinsa si Mitica a avut zile fripte incercand sa separe oile de capre si sa goneasca baietii rataciti in vizita pe la camerele fetelor de la litere.

Comments (2)
  1. Horatiu
  2. alexandru nadaban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *