Recomandare reteta: Porc file la cuptor

Se pregateste carnea – 1 kg de file de porc, se condimenteaza cu cimbru, sare, piper, ulei de masline, rozmarin, usturoi (eu am facut mici taieturi in carne si am infipt acolo bucatele de usturoi) si cu alte condimente dupa plac.

De asemenea se unge carnea cu putin unt. Se aseaza carnea intr-o tava alaturi de cateva cubulete de unt, putin usturoi si cateva bucatele de ceapa, se acopera cu folie si se pune in cuptorul
bine incins, reglat la 160 grade celsius.

Dupa 1 ora i 10 minute se scoate carnea din cuptor si se pune pe gratarul bine incins. Din cand in cand, cu o pensula luati sos din tava si ungeti carnea in timp ce se frige pe gratar. Cand capata o culoare aurie, luati cu un cleste carnea de pe gratar si asezati-o in tava pentru 10 minute, sa se odihneasca.

Dupa ce s-a “hodinit” carnea, taiati-o in felii si stropiti-o cu sos. Merge de minune cu cartofi copti in cuptor si cu sos de iaurt cu marar.
Daca veti incerca reteta, nu uitati sa-mi lasati un feedback sa ma bucur alaturi de voi!

 

 

Comments (1)
  1. ente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *